Wi-Fi

TeleNet d.o.o. implementira rješenja i proizvode kompanija Extreme Networks i Ruckus Networks.

Kompanijama sa malim IT odjelom ili bez ikakvog IT osoblja je potrebno jednostavno rješenje za wireless konektivnost zaposlenika i posijetilaca. Ruckus Unleashed je WLAN rješenje koje omogućuje kompanijama da imaju odličan Wi-Fi koje ne zahtjeva velika ulaganja bez potrebe za centralizovanim kontrolerom.

Ruckus Unleashed omogućuje da funkcionalnost kontrolera bude sadržana u samom AP-u. Upravljanje ovim rješenjem je pojednostavljeno koristeći jednostavni web interface ili mobilne aplikacije. Organizacije kojima je bitna Wi-Fi konektivnost koriste Ruckus opremu. Ruckus posjeduje indoor i outdoor rješenja za bilo koji deployment scenario. Svaki Ruckus AP od najmanjeg do najvećeg posjeduje patentiranu tehnologiju koja osigurava superiornu konektivnost i korisničko iskustvo.

Ruckus Unleashed sistem podržava do 25 AP-ova. U slučaju da imamo potrebu za većim brojem AP-ova vrlo lako sa postojećeg Unleashed sistema se može migrirati na sistem sa kontrolerom i nastaviti koristiti postojeće AP-ove zajedno sa novim AP-ovima. Sve što je potrebno uraditi je promjeniti software na postojećim AP-ovima i onda se oni mogu pridružiti novom kontroleru i AP-ovima.

Tradicionalni antenski sistemu su ili omni ili direkcioni. Ruckus BeamFlex Adaptive Antenna Technology ima puno prilagodljiviji pristup gdje se antenski sistem kontinualno prilagođava svojoj radnoj sredini. Ruckus BeamFlex sistem antena smanjuje radio interferenciju i buku kao i probleme sa mrežnim performansama.

TeleNet u svojoj paleti proizvoda nudi i Extreme Networks WiNG wireless rješenje koje uključuje:

• WiNG Indoor & Outdoor Access Point-ove - https://www.extremenetworks.com/wing-access-points/
• WiNG kontrolere - https://www.extremenetworks.com/wing-controllers/
• WiNG Software - https://www.extremenetworks.com/wing-software
 

Slika rješenja 1

Slika rješenja 2

Slika rješenja 3
Partner Logo